Tinder vs. MeetnFly — onko molemmilla sovelluksilla samat käyttäjät?

Annela Mets, MeetnFly Founder
2 min readSep 12, 2023

--

Vuosi toisensa jälkeen yhä useammat ihmiset löytävät kumppanin treffisivustolta tai -sovelluksesta. Esimerkiksi MeetnFlyn ansiosta Virossa on syntynyt jo useita satoja pareja, ja niin on myös muissa treffisovelluksissa. Etsivätkö kaikki käyttäjät kuitenkaan treffisovelluksessa suhdetta, ja ovatko ihmiset tyytyväisiä internetissä tutustumiseen? Perustin deittisovelluksen juuri siksi, etten ollut tyytyväinen senhetkiseen tilanteeseen.

Haluan esitellä Cyberpsychology, Behavior and Social Networkingissa heinäkuussa 2023 julkaistun tutkimuksen, johon osallistui 1387 Tinderin amerikkalaista käyttäjää.

Tiedätkö, mitkä ovat motiivit tutustumiseen Tinderissä? (Kuva: Pexels)

Mikä oli tutkijoiden tärkein havainto?

Stanford Medicinen tutkijoiden ja yhteistyökumppaneiden tekemä tutkimus yllätti sillä, että useat Tinderin käyttäjät eivät etsikään treffikumppania. Yli tuhannen Tinder-käyttäjän keskuudessa tehdyssä kyselyssä puolet nimittäin väittivät, etteivät he ole kiinnostuneita tapaamaan oikeasti, ja melkein kaksi kolmasosaa oli jo naimisissa tai parisuhteessa.

Sovelluksen käytön psykologiset motiivit vaihtelivat suuresti ja vaikuttivat voimakkaasti ihmisten tyytyväisyyteen sovellukseen ja sen kautta tapahtuneisiin treffeihin. Monille treffisovelluksen käytön tarkoitus on sama kuin sosiaalisessa mediassa — viihde, huomion vieminen muualle ja itsetunnon kohottaminen. Erään tutkimuksen suorittajista, psykiatrian ja käyttäytymistieteiden kliinisen professorin, Elias Aboujaouden, mielestä internetissä tutustumisella ja sosiaalisella medialla voi olla hyvin samanlaisia uhkia.

Mitkä ovat motiivit tutustumiseen Tinderissä?

”Oli yllättävää, että noin puolet käyttäjistä ei ollut Tinderissä löytääkseen kumppanin”, Aboujaoude sanoi. ”On mielenkiintoista, miksi joku viettää niin paljon aikaa treffisovelluksessa, jos hän ei todellisuudessa ole kiinnostunut löytämään kumppania.”

99 % MeetnFly-käyttäjäkyselyyn osallistuneista vastasi olevansa valmis parisuhteeseen. (Kuva: Pexels)

Parisuhteen tai lyhytaikaisten seksikumppaneiden etsimisen lisäksi monet ilmoittivat käyttävänsä sovellusta ollakseen sosiaalisia, viihteeksi ja huomion viemiseen muualle, positiivisten tunteiden lisäämiseen ja negatiivisista tunteista selviytymiseen.

Tutkimuksessa selvisi myös, että internetissä tutustuminen on tehotonta niille, jotka kamppailevat mielenterveysongelmien kanssa. Aboujaoude on tutkinut ongelmallista internetin käyttöä 15 vuoden ajan ja vertaa sitä sosiaalisen median käyttöön, mikä voi myös pahentaa masennusta, ahdistusta ja huonoa itsetuntoa.

Mikä on MeetnFlyn käyttäjien tavoite?

Perustin MeetnFlyn niitä varten, jotka oikeasti haluavat parisuhteen ja ovat vapaita ja valmiita tutustumaan erityiseen ihmiseen. Olen iloinen voidessani todeta, että 99 % kyselyymme osallistuneista vastasi olevansa valmis suhteeseen — se antaa varmuuden siitä, että MeetnFlyn käyttäjät todella haluavat jakaa elämänsä jonkun kanssa. Oli kyseessä sitten avoliitto, avioliitto tai seurustelusuhde — se on jokaisen henkilökohtainen valinta.

Annela Mets,
MeetnFlyn perustaja

MeetnFly on deittisovellus, joka yhdistää turvallisesti vakituista suhdetta etsiviä ihmisiä. Luo ilmainen tili täällä.

--

--

Annela Mets, MeetnFly Founder

With over 4400 users already on MeetnFly, we bring together wonderful people who are seeking relationships. 💑 👉 MeetnFly.com